Calendarul activităților organizate de Asociația România pentru viață și Asociația Studenți pentru viață București în Luna pentru viață 2022 „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”

  1. Marți, 1 martie: Start Leapșa pentru viață online. Utilizatorii rețelelor de socializare sunt invitați să posteze clipuri video cu răspunsul lor la întrebarea „Ce ai face tu pentru a fi mai multă egalitate și echitate în privința mamelor și a copiilor?”, folosind hashtag-urile #mpv2022 și #egalitateechitatesisprijin.

  2. Marți, 1 martie: Concursul de creație cu tematică pro-viață „Spune-mi o poveste pentru suflet”, organizat de Asociația „Spune-mi o poveste pentru suflet” pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, pentru liceeni și pentru adulți. Perioadă de desfășurare: 1-31 martie 2022.

  3. Joi, 3 martie, ora 19.00: Gândurile tinerilor din România despre „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”. Cafenea publică pro-viață organizată online pe Zoom.

  4. Joi, 3 martie, ora 18.30 Povestea de joi: Spune-mi o poveste pro-viață – atelier de povești pentru copii, pe Zoom, susținut de Asociația „Spune-mi o poveste pentru suflet”, coordonată de profesoara Ioana Revnic.

  5. Sâmbătă, 5 martie: Ziua Națională a Prăjiturilor Pro-viață – susținătorii vieții sunt invitați să realizeze prăjituri împreună cu cei dragi și să le decoreze cu mesaje pro-viață, apoi să posteze fotografiile pe rețelele de socializare cu hashtag-ul: #prajituriproviata.

  6. Sâmbătă, 5 martie, orele 16.00-22.30: „Maratonul filmelor pro-viață” – proiecții de film online organizate consecutiv cu filmele pro-viață „Unplanned”, „Alegerea lui Alison”, „Botez”.

  7. Marți, 8 martie: „Flori pentru mămici” – voluntarii Studenți pentru viață oferă flori femeilor însărcinate și mamelor refugiate din Ucraina.

  8. Marți, 8 martie: Campanie online „Mamă, îți mulțumesc că m-ai născut!” – susținătorii campaniei sunt invitați să-și posteze la fotografia de profil pancarta cu anul în care s-au născut și mesajul „Mamă, îți mulțumesc că m-ai născut”.

  9. Miercuri, 9 martie, ora 19.00: Webinar cu Lavinia Stan „Mame în vreme de război”. Webinarul este transmis live pe paginile România pentru viață și Trinitas TV.

10. Joi, 10 martie, ora 18.30 Povestea de joi: Spune-mi o poveste pro-viață – atelier de povești pentru copii, pe Zoom, susținut de Asociația „Spune-mi o poveste pentru suflet”, coordonată de profesoara Ioana Revnic.

 

11. Sâmbătă, 12 martie, orele 10.00-16.00: Caravana „Sprijin pentru femei însărcinate și mame”, Satul Șoimești, Comuna Ceptura, jud. Prahova

Caravana „Sprijin pentru femei însărcinate și mame” este organizată de Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și are ca scop sprijinirea femeilor însărcinate și mamelor cu copii mici din comunitățile rurale și din localități în care nu există centre de sprijin. Ajutorul oferit are trei componente: donații materiale, educație despre sarcină și un mod de viață sănătos și consiliere psihologică pentru femei însărcinate și mame (grupuri de suport și consiliere individuală).

  12. Sâmbătă, 12 martie, ora 19.00: Atelier online de bannere pro-viață pentru adolescenți susținut de Dimitria Băhnean.

 13. Luni, 14 martie: Ziua Națională a Tricourilor Pro-viață – adolescenții și tinerii sunt invitați să printeze un tricou cu un mesaj pro-viață, să se fotografieze cu tricoul și să posteze fotografia pe rețelele de socializare împreună cu hash-tag-ul #tricouproviata.

  14. Marți, 15 martie, orele 17.00-20.00: Conferința Națională online dedicată organizațiilor pro-viață, Ediția a II-a, Primăvară 2022. Tema: „1001++ activități pro-viață pe care le putem dezvolta la nivel local”.

15. Marți, 15 martie, ora 19.00: „Învață să aperi viața”, training online de dezbateri pro-viață susținut de Dr. Alexandru Voropanov.

  16. Miercuri, 16 martie, ora 19.00: Webinar cu Lavinia Stan „Comunitățile pentru mame – cheia dezvoltării sprijinului”. Webinarul este transmis live pe paginile România pentru viață și Trinitas TV.

  17. Miercuri, 16 martie, ora 20.00: Webinar: „Miracolul vieții și dezvoltarea sarcinii”, susținut de Dr. Eliza-Maria Cloțea, medic rezident obstetrică-ginecologie. Webinarul este transmis live pe paginile Studenți pentru viață și România pentru viață.

  18. Joi, 17 martie, ora 19.00: Conferințele Persoană. Familie. Comunitate „Cum construim programe de sprijin pentru femeile în criză de sarcină?”. Invitat în curs de confirmare.

  19. Joi, 17 martie, ora 18.30: Povestea de joi: Spune-mi o poveste pro-viață – atelier de povești pentru copii, pe Zoom, susținut de Asociația „Spune-mi o poveste pentru suflet”, coordonată de profesoara Ioana Revnic.

  20. Vineri 18 martie, orele 16.00-20.00 și Sâmbătă, 19 martie, orele 10.00-15.00, online: Conferința Națională a Centrelor de Sprijin pentru Femeile Însărcinate, Ediția a V-a, Primăvară 2022. Tema: „Abordarea sistematică a crizei de sarcină și conlucrarea interdisciplinară în oferirea sprijinului”.

  21. Vineri, 19 martie, ora 19.00: „Sunt însărcinată. Am întrebări” – dialog cu Dr. Ionel Cioată, medic primar obstetrică-ginecologie.

  22. Sâmbătă, 19 martie, orele 10.00-15.00: Crosul pentru viață.

  23. Duminică, 20 martie, ora 19.00, online: „Experiența nașterii copilului după criza de sarcină. Mărturii”.

  24. Luni, 21 martie, ora 19.00, online: Dialog „Dificultățile și bucuriile părinților copiilor cu Sindrom Down”.

  25. Marți, 22 martie, orele 17.00-20.00, online: Congresul Tinerilor Pro-viață.

  26. Miercuri, 23 martie, ora 18.00: Atelier de pancarte pro-viață. Loc de desfășurare: „Centrul de consiliere și sprijin „Sfânta Alexandra Împărăteasa” (Str. Virgiliu nr. 81, et. 8).

  27. Miercuri, 23 martie, ora 19.00: Webinar cu Lavinia Stan: „Copilul – dar al lui Dumnezeu pentru părinți”. Webinarul este transmis live pe paginile România pentru viață și Trinitas TV.

  28. Joi, 24 martie, ora 18.30: Povestea de joi Spune-mi o poveste pro-viață – atelier de povești pentru copii, pe Zoom, susținut de Asociația „Spune-mi o poveste pentru suflet”, coordonată de profesoara Ioana Revnic.

  29. Vineri, 25 martie: Ziua recunoștinței pentru sprijinitorii vieții – toți cei care doresc sunt invitați să trimită o scrisoare sau un mail către o organizație pro-viață, către un centru de sprijin sau către o persoană care se implică în activități pro-viață, în care să-și exprime recunoștința față de munca lor și să-i încurajeze să meargă mai departe.

  30. Sâmbătă, 26 martie: Marșul pentru viață 2022 „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață” și concertul „Live for Life”. Marșul se va desfășura începând cu ora 12.00 pe traseul Parcul Unirii – Parcul Tineretului (intrarea Șincai). Marșul se va încheia cu concertul caritabil „Live for life” 2022, susținut de Raluca Angel, Vlad Miriță și Maria Coman. În cadrul concertului se vor strânge donații în bani, care vor fi direcționate către organizațiile implicate direct în sprijinirea refugiaților.

  31. Luni, 28 martie, ora 13.00: Webinar: „Metode de sprijin pentru femeile victime ale traficului de persoane”. Evenimentul se va desfășura pe platforma Zoom.

  32. Marți, 29 martie, ora 19.00: Proiecție de film online: „Unplanned” – Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.

33. Miercuri, 30 martie, ora 19.00: Webinar cu Lavinia Stan: „Familia ca mediu de sprijin din prima secundă și pe parcursul vieții”. Webinarul este transmis live pe paginile România pentru viață și Trinitas TV.

34. Joi, 31 martie, ora 19.00: Gala susținătorilor vieții.

  35. Joi, 31 martie, ora 18.30: Povestea de joi: Spune-mi o poveste pro-viață – atelier de povești pentru copii, pe Zoom, susținut de Asociația „Spune-mi o poveste pentru suflet”, coordonată de profesoara Ioana Revnic.

  36. Sâmbătă, 2 aprilie: Drumeție pro-viață la Valea Plopului.