Dr. Christina Francis, medic pro-viață: Refuzăm să ne mințim pacienții și să pretindem că avortul este un serviciu de sănătate

Dr. Christina Francis, președinta Asociației Americane a Medicilor Ginecologi și Obstetricieni Pro-Viață, a susținut vineri, 20 ianuarie, un discurs scurt, dar foarte puternic la Marșul pentru viață de la Washington, DC:

În fiecare zi, în munca mea de ginecolog, am privilegiul de a avea doi pacienți în același timp: mama și copilul nenăscut, pentru a le oferi cele mai bune îngrijiri posibile.

Dar astăzi reprezint aici zecile de mii de medici ginecologi pro-viață din țara noastră. Apărăm demnitatea pacienților noștri de 50 de ani și nu avem de gând să ne oprim.

Când am depus jurământul profesional de a pune interesul pacientului mai presus de orice și de a nu curma viața pacientului, am făcut-o cu intenția de a ne ține de cuvânt. Unii ar vrea să uităm de acest jurământ sfânt.

Organizațiile medicale pro-avort pun în primejdie locurile de muncă ale celor care refuză să participe în inducerea avortului la cerere.

Aceste organizații neagă că avortul pune capăt, în mod intenționat și violent, vieții unei ființe umane nenăscute, că această ucidere violentă nu este niciodată necesară din punct de vedere medical și că implică riscuri serioase pentru sănătatea fizică și mentală a femeii însărcinate.

Pe lângă aceasta, organizațiile pro-avort vor să reducă la tăcere medicii și moașele care vor să le ofere pacienților informații despre avort bazate pe dovezi științifice.

Sunt aici cu voi astăzi pentru a transmite cu claritate că aceste încercări nu vor reuși.

Nu ne vom lăsa reduși la tăcere, fiindcă ideologii pro-avort creează narative false care să le servească agenda politică.

Vedem zilnic la Camera de Gardă consecințele minciunilor lor.

Am tratat prea multe femei pentru complicații post-avort și am văzut prea multe paciente devastate după pierderea copiilor avort ca să fiu redusă la tăcere.

În America în care nu mai este valabilă Legea Roe, puteți fi siguri că medicii pro-viață nu vor ceda în fața intereselor industriei avortului. Refuzăm să ne mințim pacienții! Refuzăm să pretindem că avortul este un serviciu de sănătate.

Și nu încetăm să cerem ca fiecare femeie și fiecare copil nenăscut să primească cele mai bune servicii și informații care afirmă viața, pentru că le merită.

Vă mulțumesc.

Sursă: Știri pentru viață