Marșul pentru viață 2023 Washington DC: „Știam că-mi voi iubi copilul necondiționat, chiar dacă lumea considera imperfecțiunea lui de neiubit”

Vineri, 20 ianuarie, la Washington, DC are loc Marșul pentru viață 2023. Cea de a 50-a ediție a evenimentului a debutat cu concertul formației We Are Messengers, urmat de discursuri și apoi de marșul propriu-zis. Alocuțiunile au fost prefațate cu o mărturie despre un miracol pro-viață oferită de o mamă care a depășit criza de sarcină în condițiile în care investigațiile medicale arătau că urma să nască un copil cu dizabiltăți:

„Mă numesc Temeka Walden și sunt aici ca să vă împărtășesc povestea mea despre avort. Știu că acest cuvânt este foarte familiar în ziua de azi, dar eu l-am auzit prima dată în 2004, când aveam 21 de ani și eram însărcinată cu fiica mea cea mare. Făcusem o ecografie și medicul mi-a sugerat să avortez. A spus că voi avea un copil cu dizabilități și vor fi prea multe complicații medicale, astfel că îmi va fi prea greu să cresc acest copil.

M-am luptat cu această sugestie. Mintea mea nu putea concepe așa ceva. Nu-mi puteam imagina că aș fi putut lua viața unei mici persoane create după chipul lui Dumnezeu, zidită de mâinile Lui, o viață care avea scopul ei.

Așa că nu am făcut-o. Sigur că mi-a fost teamă. Refuzând să fac avortul, am intrat într-un ciclu al îndoielii, care îmi clătina viața din temelii. Sigur că a existat presiune să fac avort. Dar, cu harul lui Dumnezeu, deși mi-era teamă și nu știam ce va fi, am ales viața.

În ultima lună de sarcină, când am făcut ultima ecografie, specialistul era mirat și tot cotrobăia prin actele mele medicale. Pe chip i se citea șocul și confuzia, pentru că, ceea ce văzuse luni la rând, dispăruse cumva. Chistul de pe creier nu mai era acolo. Defectele care apăruseră la celelalte organe nu se mai vedeau nicăieri. A fost o minune. Acum, este o fată cât se poate de sănătoasă!

Vă spun această poveste, fiindcă în ziua în care am făcut alegerea am ales să merg în necunoscut. Am ales să dau viață unui copil pe care am știut că îl voi iubi necondiționat, chiar dacă lumea considera că este de neiubit din cauza imperfecțiunilor lui. Și totuși am ales viața în ziua aceea.

Am vrut să vă împărtășesc astăzi alegerea mea în favoarea vieții, o alegere pe care nu o voi regreta niciodată. De aceea, vă rog să-mi fiți alături în timp ce fiica mea cea mare, alegerea mea în favoarea vieții, ne dă tonul pentru Imnul Național: Ariel Walden!”

Sursă: Știri pentru viață