Anca Miron, persoană cu Sindrom Down: „Chiar dacă avem abilități mai puține, noi vă putem dărui toată dragostea noastră”

Bună ziua! Mă numesc Anca Miron și sunt astăzi să vă felicit pentru inițiativa voastră și să vă spun că vă sunt alături în demersul vostru pentru acest minunat dar care este viața! Și eu, ca și alte persoane cu Sindrom Down, suntem astăzi aici pentru ca familiile noastre au ales să ne sprijine și să ne fie alături atunci cand ne este mai greu. Dar și noi suntem asemenea oricărei persoane! Și noi putem să vă stăm alături la muncă, în călătorii sau la spectacole!

Știu să scriu și să citesc, să colorez mandale, merg la cinematograf, teatru, operă sau spectacole de balet. Îmi place să călătoresc prin țară sau în străinătate. Iubesc animalele – caii, câinii, pisicile. Altfel am o fire liniștită, sensibilă și prietenoasă. Îmi place să stau cu prietenii mei, să ascultăm muzică, să dansăm, să jucăm cărți sau badmington.

Eu sunt angjată la un mare magazin de articole sportive, îmi desfasor activitatea la fel ca și colegii mei, persoane tipice. Vă invit la ceainăria SunThe, unde mă duc, în regim de voluntariat, să fiți serviți cu o cafea sau un ceai de un tânăr cu sindrom Down.Veți primi chiar ceva mai mult – un zâmbet și o îmbrățișare.

Avem asociații și organizații care ne sprijină, unde putem face sport adaptat – prietenii mei gimnaști sunt campioni mondiali. Și eu am peste 60 de medalii, cupe și diplome, câștigate la competiții naționale de gimnastică, ski, role, bocce, atletism. Am participat la prezentări de modă, cu creații făcute de noi, am participat la festivaluri naționale și internaționale de dansuri folclorice și tematice.

Chiar dacă avem abilități mai puține, noi vă putem dărui toată dragostea noastră, un zambet și o îmbrățisare atunci când sunteți obosiți sau supărați.

Foto: Ionuț Stoica