Maria Ionescu, „Mama mea i-a spus: domnul doctor, eu nu vreau să avortez acest copil” – Discursuri Marșul pentru viață 2023, București

Bună ziua tuturor! În primul rând, vă doresc o primăvară frumoasă și să vă bucurați de sărbătoarea Bunei Vestiri. Sunt studentă la Facultatea de Teologie, Secția Asistență socială, anul III, și vreau să vă împărtășesc povestea mea de viață.

În urmă cu 23 de ani, părinții mei s-au cunoscut – iubire mare, până în momentul când mama a rămas însărcinată. Tatăl meu, sincer, la primirea veștii a fost încântat. S-a bucurat că are un copil. Dar apoi, influențele din familie, în general mama lui, care a făcut 30 de avorturi, nu vedea ceva… era încă un avort în plus. I-a spus tatălui meu: „Nu se poate să ai copil la vârsta asta, de 21 de ani, femeia asta nu are cum să dea naștere unui prunc. Ori face avort, ori trebuie să renunți la această relație”.
Și, atunci, tatăl meu i-a pus mamei în față două variante: renunți la mine sau renunți la copil. Mama, plângând, i-a a spus: „Eu nu renunț la copilul meu, orice ar fi. Este dat de Dumnezeu și trebuie să-l nasc”.

Sprijinul mamei mele a fost bunica maternă, care a sprijinit-o foarte mult și și-a asumat răspunderea creșterii mele. Nu numai că bunica paternă nu m-a vrut, dar a și făcut programare la doctor, pentru avort – cu amenințări, o poveste foarte urâtă.
Dar mama ce credeți că a făcut? S-a dus la acel control cu „gândul” de a mă avorta, dar, de fapt, a conlucrat cu medicul și i-a spus: „Domnul doctor, vă rog frumos, eu nu vreau să avortez acest copil. Spuneți-i tatălui că sarcina este avansată și nu se mai poate”. Și o să-l pomenesc toată viața mea pe profesorul doctor Ioan, îi aprind o lumânare, pentru că datorită dânsului sunt în viață.

M-am născut prematur la șapte luni, am stat în incubator 40 de zile și mama era singura mămică din spital care nu pleca acasă, cum fac alte mame, ci stătea la capela spitalului și se ruga Maicii Domnului: „Maică, ai grijă de acest copil, să trăiască și ai tu grijă de el, ți-l voi dărui ție”.
Când am intrat în stop cardio-respirator, părintele de la capelă a venit, m-a botezat și, după botez, mi-am revenit.

Astăzi de dimineață chiar vorbeam cu mama și-mi spunea așa, ca o glumă: „Ce-aș fi făcut eu dacă mă luam după nebunul de taică-tău?”
Ce vreau să vă transmit? Că este foarte importantă susținerea mamelor aflate în criză de sarcină sau în anumite probleme dificile de viață. Foarte important. Dacă nu era bunica mea maternă să o susțină și dacă mama nu avea acea tărie să-și asume creșterea unui copil, eu astăzi nu aș mai fi discutat cu dumneavoastră.

Mă bucur foarte mult pentru faptul că trăiesc și dau slavă lui Dumnezeu. Mamei mele aș vrea să-i mulțumesc pe calea aceasta, pentru că ea este îngerul meu păzitor, care mi-a dat viață, și nu cred că am cuvinte să-i mulțumesc.
Și Maicii Domnului, pentru că niciodată, dar niciodată nu m-am simțit singură.
Îi mulțumesc și tatălui meu, pentru că lipsa lui din viața mea m-a făcut să apreciez prezența lui Dumnezeu în viața mea, să o conștientizez.

Le mulțumesc atât mamei mele, cât și tatălui meu, îl pomenesc și pe el și mă rog și îi iubesc pe amândoi așa cum sunt.
Orice ar fi în viața asta, părerea mea e că Dumnezeu nu te lasă. De câte ori vei cădea, scoală-te și te vei mântui.
Acesta este îndemnul meu: să nu cădem și să ne iubim și, oricare ar fi încercarea, să nu deznădăjduim.
Mă bucur să vă văd și vă doresc o primăvară frumoasă, gând bun și toate cele bune. La revedere!

Foto: Ionuț Stoica